Er is zoveel wat ik niet kan! Moet je nagaan: Ik kan geen politie agent worden. Daarvoor moet je door de strenge medische keuring. Bij mij zal het afketsen op ‘kan de hindernisbaan niet aan.’ Ik heb nog nooit een agent door de modder zien kruipen om een boef te vangen. Ik heb dat überhaupt nooit een flik zien doen.
Die ene keer dat ik met een BOA mee op patrouille ging werd ik niet geloofd toen ik ‘stop’ riep voor een overstekende schildpad. Mijn overtuigingskracht en vastbeslotenheid waren nodig om de wagen te doen keren. ‘Ik kijk zelf wel!’ riep ik stoer. En trof de schildpad aan onder een geparkeerde auto. Belde aan bij enkele huizen en als snel kon Trixie weer blij en veilig in haar vijver.
Had ik al verteld na de eerste ochtendrit kotsmisselijk te zijn? ‘Komt niets’ mompelde ik voorovergebogen toen mijn collega enigszins paniekerig -hij wilde geen braaksel in zijn auto wellicht- halt hield en mijn portier open hield. Maar er kwam geen braaksel, geen verlossing.
Ook kan ik geen politicus zijn. Ik hou van transparantie en integriteit. Dus, dat kan ook al niet.
En dan duiken: ik schijn met mijn billen boven water te dobberen terwijl ik in de enthousiaste illusie verkeer dat ik onder water zwem. Dus ook niet.
Zoveel dingen!
Ik kan ook niet zingen. En als er iets is wat ik graag zou willen kunnen, is het dat.
Mooi kunnen zingen. Dan niet. Dus.

Het volume van mijn Yamaha gaat hard en ik dans als een gek op de muziek zonder me af te vragen of ik dat kan.
De bass en mijn hart zijn een. Ik ben wars en dwars en ik wil braggen!
Ik pak mijn baseball cap waar WILD GIRL op staat geborduurd, schuif die achterstevoren op m’n kop met inmiddels warrig haar en gooi mijn hele lichaam in da vibe.
Maar aangezien ik ook niet kan rappen schrijf ik het hier.

Bragbitch, ‘k weet niet wat ze bedoelen.
Me ego is zo hard dat je de trippin’ kan voelen.
Ik ben zo fucking glamour dat ik glitter pis,
Ik ben de reden dat je naar lucht hapt, je ziet dit als een ergenis.

Zie mij zoals ik ben, een B-girl, swag, no shit
Leg mij iets in de weg en ik geef je een hit
Maak me bekend, zeg wat je wil,
alle brag die je verspreid equal jouw jaloezie en onzekerheid.

Ik gooi je voor m’n voeten zeg of je weer op staat,
je paal voor je Audi, en IKB3NL0S3R. op je nummerplaat
Je geeft wannabe een nieuwe definitie, een 3e rangs wacker in positie.
Alles kan in een oogwenk veranderen, maar vrees niet, ik knipper nooit.

Pas als haters zijn uitgestorven is mijn missie voltooid.
Ik wens niemand dood, maar jij kan gaan.
Style is something you have, en jij kan de mijne niet weerstaan.
Is dat de reden dat je niet slaapt, is dat de reden dat je me na gaapt.

Ik gooi 5 cent neer, jij bent de enigste die hem opraapt.
Respect moet je verdienen, en m’n middelvinger kan je krijgen.
Als je toch niks goeds te zeggen hebt kan je beter zwijgen.
Ga lekker liggen schat, wie een gat graaft voor mij kan er zelf in gaan zitten.

Zie dit als een fantasie, met een vleugje realistische flow,
zie dit als een gunst en niet als een kado
I shake it up en ga mijn fucking own way
Ik heb geen voorbeeld nodig of idool, ik ben mijn own hero