Druk.
Te druk voor een verhaaltje, Eigenlijk.
Maar er is nieuws!! Mijn werk als klantenservicemedewerkster (schitterend woord en wil het daar graag bij laten)
is verleden tijd en daarmee sluit ik een heel prehistorisch tijdperk af! Hang alles aan de wilgen, lap de boel aan mijn laars, geef de pijp aan Maarten of wie dan ook. Ik sta op tijd op omdat er nog zoveel te doen is, sla ontbijt over, Indie folk op de achtergrond, gisteravond in bed rosé’tje gedronken en een zak chips leeg gegeten (dat interesseert werkelijk niemand!).
Ik geniet maar heb het vooral: Druk!!
Ik mistte mezelf en ben daarbij zaken uit het oog verloren. Alles ligt onder het stof. Is verzaakt.
Een CV, motivatiebrief, ‘het nieuwe solliciteren’, Linkedin en zulk gedoe, en ogh ja, netwerken! Doe ik al zonder dat ik het merk. En netwerkbijeenkomsten! “Moet” dat? Want ik ben liever eigenwijs dan helemaal geen zelfvertrouwen.
Daarover hebben we het al gehad. geen discussies meer. Geen twijfel en al helemaal niet aan mezelf!!!!!!
Wie ik hier probeer te overtuigen!? Vooral mezelf 😉
Dus ik maak een CV. Had ik gedacht! Ik schrijf een motivatiebrief: 1 regel nog maar! En zoek de mensen op. ‘New girl in town’ en zooooo enthousiast: Ik in een notendop! Maar ik ben blij en gelukkig. Heus niet altijd hoor. Dat zou ik niet volhouden. Moet af en toe lekker in mijn tijgerjoggingbroek kunnen zitten mijmeren. Cappu drinken. Muziekje. Me van alles afvragen… gaan twijfelen.. kan ik…echt?… Plannetjes bedenken. Mijn dromen uitstippelen. Alsof dat kan! Maar: het is leuk! Ik ben blij met mijn keuzes. En tegelijkertijd: Dit ledige.
Laid-backen, maar dat kan niet want: Ik heb het druk!! Jeesus!
Ik ben een hele dag solliciteren rijker. De wereld ligt voor me open want ik doe eindelijk wat ik lekker zelf wil.
Solliciteren en CV’s maken vallen daar niet onder. Maar het is een hulpmiddel. Noodzakelijk ding. Om te komen waar ik naartoe wil:
Met camera om mijn nek on the places to be zijn.
En kom me niet aan met slap geouwehoer en slappe koffie:
Dit is wat ik wil. En daarmee Basta.

                                    Foto: Gehannes om mijn pict op CV te zetten. Vond het                                                           leuk zo en heb het zo gelaten .