foto's, ontwerpen, gedichten en verhalen van Nicole Erens

Mijn handtas

Mijn handtas is een veredelde werktas: Een westernbag met camera, pen en blocnote en oh ja mijn portemonnee want een cappu-pauze geeft nieuwe energie!

De keren dat ik mijn camera niét bij me had waren momenten die me zijn bijgebleven 😉 (ook niet-fotomomenten kunnen je bijblijven).
Het is hetzelfde als spijt hebben van de dingen die je niét in je leven hebt gedaan. 
Ik heb geleerd er altijd (altijd altijd altijd) een mee te nemen, hup die handtas in, ja ik doe voorzichtig; zit een neopreen hoesje om.
Fotograferen met een “smart”phone doe ik niet (behalve die keren dat ik mijn camera niet bij me heb, ja sorry). Ik hou van het gevoel van zo’n ding om m’n nek, met ouderwets strap-cord, de ‘feel’, de vrijheid, voel me een pionier.

Na heel veel verschillende (systeem)camera’s te hebben gehad lag geen enkele camera me echt lekker. Gelukkig bracht de Olympus OMD-em10|| daar verandering in. Het is beslist een camera voor gevorderden, en met vele handmatige (en vaak verborgen) instellingen is deze camera mijn trouwe werkpaard! Mijn alleskunner, hangend als een pistool in mijn heupholster. Mijn Canon Eos 7D is een aanvulling en gebruik ik voor specifieke omstandigheden.
De enige camera waar ik nog nieuwsgierig naar ben is de Ricoh Gr en een full-frame camera voor mega-grote uitvergrotingen (stel me ons haantje in mega-formaat voor)!
Ik troost mij met een uitspraak van Joe Allam:


‘It honestly does not matter whether you shot an image on a full-frame sensor or a slice of bread. As long as you learn to capture great compositions and convey a sense of storytelling, it really doesn’t matter which equipment you use.