foto's, ontwerpen, gedichten en verhalen

Over mij

‘She wasn’t looking for a hero.
She was looking for a pen.’

– Nicole Erens

Ok. Ik krijg vaker de vraag ‘of ik dat zelf gemaakt heb’.
Zelfs mijn gesigneerd (mijn voorletter en achternaam) werk, wordt in twijfel getrokken ‘Ja maar die ‘N’ kan ook voor een ander persoon staan!’ Ja, echt.
Daarom nu mijn korte maar duidelijke introductie:
Alles op deze website, wat ik verkoop, publiceer, wat in mijn woonkamer en atelier hangt heb ik zelf gemaakt. ontworpen gefotografeerd, geschreven, geschilderd etc…
Mijn volledige naam staat erbij (Van N. Erens naar Nicole Erens) en mijn bedrijfsnaam, Basta. Daarmee is alles gezegd.

Beelddenker. Dat ben ik. Ik hou van het leven, Dimphy, onze watjes (kippen), mijn camera, kleuren, mijn werk, hoe het licht soms valt, koffietentjes, diep nadenken, uit het raam staren, lachen tot ik ervan moet huilen, melkkoffie met veel schuim en woorden. 

Mijn hoofd zit vaak vol met allerlei gedachten, mooie kleuren en avonturen die ik heb beleefd of nog ga beleven. Reuzegezellig, maar ook wel eens rommelig. Het ruimt op als ik creatief ben, dat vindt dan op papier een plekje.

Ik moét beelden creëren. Daarbij neem ik vaak mijn camera ter hand en zoek ik naarstig naar een pen en combineer beide.
Geliefde onderwerpen zijn straatfotografie, reportage, urban, landschap, mensen en dieren. 

Ik voel me zeer betrokken bij de wereld om me heen. Hoewel ik wil bijdragen aan deze wereld wil ik haar niet mooier maken. Ik schrijf geen sprookjes. Wat ik te vertellen heb is ongezouten met een knipoog en humor.

Elk beeld vertelt een verhaal. Verhalen zijn, behalve informatief, verhelderend en illustrerend; ze maken de wereld inzichtelijker. Ze hebben zeggingskracht en als de ontvanger zich geraakt voelt kan er verbinding, een inzicht, bewustwording of ’shift’ plaatsvinden. Verhalen kweken begrip en zorgen voor samenhang. Het kan ertoe bijdragen dat een afbrokkelende, individualistische maatschappij steeds meer het gemeenschappelijke opzoekt en het gevoel van ‘ertoe doen’ en ‘samen’ versterkt wordt. Of op zijn minst, van een enkel persoon. Daar word ik blij van.

Als klein meisje tekende ik de bedreigde pinguïns en de Rainbow Warrior van Greenpeace. Na vele omzwervingen (lees: niet luisteren naar je hart!) volgde ik mijn hart en desgevolg een kunstopleiding: Ik heb Visuele Communicatie aan de MAFAD (voormalige Kunstacademie Maastricht) gestudeerd en ben bijna vijf jaar werkzaam geweest als grafisch ontwerper. Ik wil mezelf meer ontwikkelen in het schrijversvak met fotografie en vormgeving ter ondersteuning. Ook creatief? Dan wil ik graag met jou in contact komen.

‘Creatieve mensen zijn de ogen, oren en het hart van de maatschappij. Zij leggen bloot wat geweten moet worden. Zij zijn activisten maar je vindt ze veelal niet op barricades. Ze demonstreren met camera, penseel of pen waartoe we onze maatschappij hebben gebracht.
In volle glorie en verregaande vergankelijkheid’ – Nicole Erens