Over mij

© Foto: Anke Bot

‘She wasn’t looking for a hero. She was looking for a pen.’

– Nicole Erens

Ik ben voortdurend op zoek naar verhalen. Dagelijks schrijf ik korte verhalen, essays, columns, proza, gedichten, een statement of one-liner. Daarbij neem ik vaak mijn camera ter hand en combineer beide. Mijn voorkeur gaat uit naar straatfotografie / reportage, urban, landschap, mensen en dieren. 

Ik voel me zeer betrokken bij de wereld om me heen. Hoewel ik wil bijdragen aan deze wereld wil ik haar niet mooier maken. Ik schrijf geen sprookjes. Wat ik te vertellen heb is ongezouten, soms rauw, en niet altijd mals. (Zelf)spot schuw ik daarbij niet.

Verhalen zijn, behalve informatief, verhelderend en illustrerend; ze maken de wereld inzichtelijker. Ze hebben zeggingskracht en als de ontvanger zich geraakt voelt kan er verbinding, een inzicht, bewustwording of ’shift’ plaatsvinden. Verhalen kweken begrip en zorgen voor samenhang. Het kan ertoe bijdragen dat een afbrokkelende, individualistische maatschappij steeds meer het gemeenschappelijke opzoekt en het gevoel van ‘ertoe doen’ en ‘samen’ versterkt wordt.

Naast mijn journalistieke ambitie heb ik een grafische achtergrond: Ik heb Visuele Communicatie aan de MAFAD (voormalige Kunstacademie Maastricht) gestudeerd en ben bijna vijf jaar werkzaam geweest als grafisch ontwerper. Ik wil mezelf meer ontwikkelen in het schrijversvak met fotografie en / of vormgeving ter ondersteuning. Ambitie: Journalistiek. Wie heeft een soortgelijke weg reeds bewandeld? Ik zou graag met jou in contact komen.

‘Creatieve mensen zijn de ogen, oren en het hart van de maatschappij. Zij leggen bloot wat geweten moet worden. Zij zijn activisten maar je vindt ze veelal niet op barricades. Ze demonstreren waartoe we onze maatschappij hebben gebracht.
In volle glorie en verregaande vergankelijkheid’ – Nicole Erens