foto's, ontwerpen, gedichten en verhalen van Nicole Erens

Over mij

‘She wasn’t looking for a hero.
She was looking for a pen.’

– Nicole Erens

Beelddenker. Dat ben ik. Ik hou van het leven, mijn watjes (kippen), mijn camera, kleuren, hoe het licht soms valt, koffietentjes, diep nadenken, uit het raam staren, lachen tot ik ervan moet huilen, melkkoffie met veel schuim en woorden. 
Die melksnor…ik weet het.

Mijn hoofd zit vaak vol met allerlei gedachten, mooie kleuren en avonturen die ik heb beleefd of nog ga beleven.

Ik moét beelden creëren. Daarbij neem ik vaak mijn camera ter hand en zoek ik naarstig naar een pen.
Geliefde onderwerpen zijn straatfotografie, landschap, mensen en dieren. 

Ik voel me zeer betrokken bij de wereld om me heen. Hoewel ik wil bijdragen aan deze wereld wil ik haar niet mooier voordoen. Ik schrijf geen sprookjes. Wat ik te vertellen heb is ongezouten met een knipoog en humor.

Elk beeld vertelt een verhaal. Verhalen zijn, behalve informatief, verhelderend en illustrerend; ze maken de wereld inzichtelijker. Ze hebben zeggingskracht en als de ontvanger zich geraakt voelt kan er verbinding, een inzicht, bewustwording of ’shift’ plaatsvinden. Verhalen kweken begrip en zorgen voor samenhang. Het kan ertoe bijdragen dat een afbrokkelende, individualistische maatschappij steeds meer het gemeenschappelijke opzoekt en het gevoel van ‘ertoe doen’ en ‘samen’ versterkt wordt. Of op zijn minst, van een enkel persoon.

Als klein meisje tekende ik de bedreigde pinguïns en de Rainbow Warrior van Greenpeace. Helaas bleek ik ongeschikt om mee te varen (zeeziek). Na vele omzwervingen (lees: niet luisteren naar je hart!) volgde ik mijn hart en desgevolg een kunstopleiding: Ik heb Visuele Communicatie aan de MAFAD (voormalige Kunstacademie Maastricht) gestudeerd en ben bijna vijf jaar in dienstverband werkzaam geweest als grafisch ontwerper. Ook creatief? Dan wil ik graag met jou in contact komen!

Ik krijg vaker de vraag ‘of ik dat zelf gemaakt heb’.
Zelfs mijn gesigneerd (voorletter en achternaam) werk, wordt in twijfel getrokken ‘Ja maar die ‘N’ kan ook een ander zijn’ Heb ze allemaal gehoord..
Daarom nu mijn korte maar duidelijke uitleg:
Alles op deze website, wat ik te koop aanbied, publiceer, wat in mijn woonkamer en atelier hangt heb ik zelf gemaakt. ontworpen gefotografeerd, geschreven, geschilderd etc…

Alle rechten behoren mij toe.
Mijn volledige naam staat bij elk werk (Van N. Erens naar Nicole Erens) en vaker mijn bedrijfsnaam; Basta.

‘Creatieve mensen zijn de ogen, oren en het hart van de maatschappij. Zij leggen bloot wat geweten moet worden. Zij zijn activisten maar je vindt ze veelal niet op barricades. Ze demonstreren met camera, penseel of pen waartoe we onze maatschappij hebben gebracht.
In volle glorie en verregaande vergankelijkheid’ – Nicole Erens